Bananendieet

Wil je een paar kilo’s kwijt zonder al te veel moeite te doen? Dat is goed mogelijk! Makkelijk afvallen kan met het bananendieet!

Weer een dieet om af te vallen… Je wordt doodgegooid met allerlei diëten die beloven dat je kilo’s afvalt. Maar wees niet ontmoedigd, het bananendieet kan echt iets voor jou zijn! Het leuke van het bananendieet is dat het niet voelt als een dieet. Wie wil dat nou niet, afvallen zonder dieet?! Probeer het maar eens uit!
Banaan ideaal om makkelijk af te vallen

Wat is een bananendieet?

Het bananendieet is afkomstig uit Japan. Het idee van dit dieet is heel simpel. Je start de dag met een banaan (of meer bananen als je nog honger hebt) en drinkt er alleen maar water bij. De rest van de dag mag je eten wat je wilt. Doordat je niet te veel moet veranderen aan je eetpatroon, voelt dit als afvallen zonder dieet en is daarom goed vol te houden.

Hoe werkt een bananendieet

Het principe van het bananendieet is dat je ’s morgens begint met een banaan. De banaan zorgt voor een goede spijsvertering en dat je stofwisseling direct op gang komt. Dit is heel nuttig voor mensen die graag wat willen afvallen. Verder zitten er in een banaan veel vezels waardoor je een voldaan gevoel krijgt. De suikers in de banaan zorgen voor flink wat energie. Je kunt dus wel zeggen dat makkelijk afvallen ’s ochtends begint met een banaan!
Bananendieet | Banaan en glas water

De maaltijden van het bananendieet

De maaltijden van het bananendieet mag je zelf bijna helemaal invullen. Daarom is het makkelijk afvallen met dit dieet! Lees hieronder hoe een dag eruit ziet volgens dit dieet. Vergeet niet om de overige regels van het bananendieet te volgen wil het dieet zo goed mogelijk slagen.

Ontbijt

De dag start je altijd met een ontbijt. Eet als ontbijt een verse banaan. De banaan mag niet bevroren, gekookt, gebakken of gedroogd zijn geweest. Alleen een verse banaan is toegestaan. Ook mag je er alleen water op kamertemperatuur bij drinken. Helaas geen koffie, thee of melk. Dat kan misschien even wennen zijn!

Lunch en diner

De lunch en het diner mag je bijna helemaal zelf bepalen. Het enige wat je moet vermijden is een dessert. Bij de maaltijden mag je alleen water op kamertemperatuur drinken.

Tussendoortjes

Een tussendoortje is toegestaan. Rond 15uur mag je een klein tussendoortje nemen, maar ijs of chips zijn af te raden. Fruit is natuurlijk beter! Mocht je na het avondeten nog honger hebben, dan mag je weer een tussendoortje nemen. Het liefst fruit, maar beter is om na het avondeten niets meer te eten.

De overige regels van het bananendieet

Het bananendieet is wel makkelijk, maar niets gaat helemaal vanzelf. Er zijn nog een paar regels die je moet volgen wil je succesvol afvallen.

Wat je niet mag eten en drinken

Bij het bananendieet mag je bijna alles eten. Zuivelproducten zijn niet toegestaan. Ook alcoholische dranken kan je beter laten staan.

Wat je wel mag drinken

Tijdens de maaltijden mag alleen water op kamertemperatuur gedronken worden. Buiten de maaltijden mag je alles behalve alcohol drinken. Het beste is om zo vaak mogelijk voor water te kiezen in plaats van andere dranken.

Eet je nooit te vol!

Luister goed naar je lichaam en eet niet meer dan nodig is! Dieetende Japanners eten ongeveer 80% van hun voldaan gevoel. Dit is misschien wel de moeilijkste regel om vol te houden. Hoe meer je aan de regels houdt van het bananendieet, hoe sneller je zult afvallen. Veel succes!